Tema mat

Denna vecka har vi haft tema MAT.

Vi har pratat om potatis och om kakaobönan.

Vi har läst om potatis i alla dess former. Vi har tillverkat eget klister av potatismjöl som vi använde när vi till verkade våra STORA potatisar. Vi har haft chipsprovning – där skulle 4 olika chips betygsättas efter doft, smak och utseende. Vi pratade också mycket om vad KRAV-märkningen innebär och om vad som är ekologiskt.

Kakaobönan har vi också lärt oss mycket om. Det som nog var starkast var att den håller på att ta slut och att om bara några år kommer det att vara enorm brist på kakao. Vi gjorde konstverk av kakao och vi smakade olika sorters choklad. Här pratade vi mycket om märkningen Fairtrade och vikten av bra förhållanden för de som odlar/skördar. Vi smakade också råa kakaobönor.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.