Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/b/2/videdalsprivatskolor.se/httpd.www/5b/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375 Utanför skolan | Klass 7b

Utanför skolan

Inget speciellt

Denna veckan har jag inte gjort något speciellt på. Jag har bara spelat för det mesta spelat ett data spel som heter World of Warcraft. World of Warcraft är ett spel där man får välja vilken ras man vill vara. Sedan får man välja om man vill vara en worrior, shaman, druid, hunter, osv. När man har gjort det så ska man göra olika uppgifter och det kommer leda till att man räddar världen.

Milos blogg

 

 

På torsdag och fredag så var jag ute i det fina vädret och spelade basket med mina kompisar vid min gamla skola. Jag tyckte det var roligt för jag ägde de på basket.

Milos 2

 

 

Detta är allt som jag har gjort under helgen 🙂

//Milos

Mmmm….

Fondue

 

Jag har varit och ätit på min favorit restaurang som heter Elysee. Jag var där med min morfar igår. Jag tycker att den är godast för att dom gör foundue, som är min favoriträtt. Elysee ligger i stan i Malmö. Restaurangen är täckt av löv på utsidan.

Foundy är att man får in ett fat med åtta såser och sen får man en gryta med kokande buljong. Man får in tallrikar med kött eller kyckling som man sedan stoppar på sina spett, och efter det så stoppar man ner spettet i buljongen och låter det koka. Till det så får man pommes frites.

//Nils 😀

Valborg

Hej!

Den 30 april, så var det valborg. Och det innebär ju att man går och kollar på majbålet. Jag brukar gå och kolla på majbålet varje år på Bulltofta, eftersom det ligger närmast mig.

 

 

Valborg

 

 

Så här brukar det ju se ut på Valborg, när man går och kollar på majbålet som inleder månaden maj.

 

Ha de bäst!

 

Hugo

Att vara målvakt

Hej!

Jag spelar fotboll och är målvakt i Husie IF. Många tror säkert att det bara är till att gå och ställa sig i målet och försöka rädda bollar, men det är så mycket mer man måste göra. Jag har målvaktsträning en gång i veckan och där tränar vi för det mesta styrka och spänst. Vi målvakter måste vara starka i magen och ryggen för att kunna ta oss upp snabbt när vi har slängt oss efter bollen. Vi gör olika övningar för att träna upp musklerna i ryggen och magen.

Jag började som målvakt när jag var runt sju år och jag har stått i mål ända sen dess. Jag ville bli målvakt för jag älskade att slänga mig och jag gillar den känslan att man antingen kan vara lagets hjälte eller så blir man syndabocken. Efter några år i målet så började jag inse att jag hade väldigt långa och höga utsparkar vilket är väldigt bra. Jag fick mycket beröm att både tränare och föräldrar. Många tyckte att jag var modig som vågade ta hårda skott och många var även imponerade över att jag inte var rädd för några bollar.

Andre målvakt

 

Förr så hade vi inte så mycket avancerad träning för målvakterna, men nu när vi spelar 11-manna så har det blivit mycket mer avancerat. Vi måste stå rätt i alla tillfällen, vara starka och spänstiga och våga hoppa ut och boxa bort bollen om det skulle behövas. Ibland får vi till och med glidtackla spelare som är i vårt straffområde och vi ska ta bollen. Därför behöver vi vara starka i magen, för att inte få ont om vi glider in med magen först.

Att vara målvakt innebär också att man kan få en massa skador i överkroppen. För något år sen så gick min axel ur led för att jag har alltid varit överrörlig i axlarna.

Vi hade målvaktsträning samtidigt som utespelarna hade vanlig träning på samma plan och vi skulle göra en speciell övning där vi skulle glida på mage. När jag gjorde det så hoppade axeln ur led och det kände som den låste sig. Jag fick dra rätt den själv och senare samma kväll åkte jag in till akuten för att röntga axeln och kolla så att där inte fanns någon spricka.

Doktorn där sa att jag absolut inte fick träna förrän ledbanden i axeln hade dragit ihop sig. Frö att de skulle göra det så fick jag gå till en sjukgymnast och träna upp axeln efter att ha vilat den i ca en vecka. Det tog typ en till två månader för mig att träna upp axeln så att jag var helt återställd och kunde återvända till att vara målvakt.

André

SNÖ

Hejsan!!

I helgen var jag uppe i Linköping där det är riktig vinter till skillnad från här i Malmö där vi inte ens har snö. Jag är född i Linköping och flyttade till Malmö som 10 åring.Jag har min familj kvar där uppe och vi brukar åka dit ofta.

Enna blogg

 

I helgen fyllde min mormor år och vi åkte dit för att fira hennes födelsedag.Det var en av anledningarna att vi åkte upp dit, men vi åkte även dit för att jag fått en ny kusin. Maja, som hon heter, är en månad och några veckor gammal men såå söt! Majas storasyster Lea, som är så busig, har jag haft jätteroligt med.


Det har varit rätt så skönt väder, även om det är mycket snö, och det beror på att det inte blåser så mycket som här nere i Malmö.Jag har iallafall haft en jätte rolig helg med mina 2 kusiner, min morbror, hans fru och mormor och morfar så klart.

/Enna

 

Krigsspel

Hej hej!

Många vet att jag gillar att spela olika slags krigsspel. Vilket jag tycker är jättekul! Jag har spelat krigsspel sen jag var 10 år och då spelade jag först ett spel som heter Team fortress 2. Sen spelade jag Microvolts och nu spelar jag då Leauge of Legends. Jag tycker Leauge of Legends är jätteroligt! För det är kul och spela olika champions och ‘’döda’’ andra (låter lite våldsamt men de är kul xD) Jag spelar Leauge of Legends varje dag och jag brukar spela med killar från 7a. Leauge of Legends är ett online spel på datorn som är gratis! Men det tar vädigt mycket plats på din dator, och det tar låg tid att ladda ner det.

Eila spel 1

 

Men det finns inte så jättemånga tjejer som spelar krigsspel. Vilket jag tycker är synd. För vissa tycker att det är killspel. Men jag tycker att kirgsspel passar både för killar och tjejer! Så om du är tjej och har lust att testa ett krigsspel så testa det! De är faktiskt jätte kul och det hade varit roligt om fler tjejer hade kommit in i spelvärlden. Våga testa något nytt 🙂

Eila spel 2

 

/ Eila

 

FOLKDANS

Jag har märkt att folkdans inte är så poppis i Sverige bland svenska ungdomar och barn. Oftast brukar ungdomar tycka att det är fånigt med folkdans och att det ser jättekonstigt ut. Jag själv dansar bosnisk folkdans och det har jag gjort i snart 7 år. Mina egna tankar kring folkdans är att det är skitkul och att man alltid får träffa på nya människor. Bosnisk folkdans är ingen konstig grej i Sverige bland bosniska barn och ungdomar. Runt om i  Sverige finns det 105 bosniska föreningar där barn och ungdomar dansar folkdans och sjunger, och ca 17 000 medlemmar i hela Sverige.

Min förening heter BKF Sarajevo Malmö. I min grupp dansar det runt 20 personer och vi räknas som seniors. Sen så finns det en grupp med yngre barn som räknas in i junior gruppen och där dansar det också runt 20 personer. Jag har träning två gånger i veckan och vi dansar i två timmar när vi har träning. Koregrafierna består mest av hopp och lyfta på benen. En koreografi varar oftast i 10 minuter så alltså blir man väldigt trött efter två timmars dansande. Man brukar oftast påbörja en ny koreografi på hösten och sen så övar man på den fram till uppvisningarna som är ungefär i april och maj.

Deneta folkdans

Först så brukar vi åka och ha uppvisning i en stad i Skåne med andra föreningar från Skåne. Sen så åker man vidare till en annan stad i Sverige och tävlar mot alla föreningar från hela Sverige. Förra året åkte vi till Borås och vi var borta i 21 timmar. Alla var riktigt utmattade eftersom vår bussresa från Malmö började klockan fem på morgonen och tävlingen i Borås varade från 12:00 till 18:00. Efter tävlingen åkte alla ungdomar från de olika föreningarna till en fest tillsammans och vi kom inte hem till Malmö förens två på natten. Vår buss var kaos. Vi hade filtar, kuddar, kläder, skor, mat och snacks överallt i bussen. Detta var en av mina tröttaste dagar i mitt liv men även en av dom ballaste dagarna i mitt liv. Jag har alltid gillat att dansa bosnisk folkdans och kommer alltid och göra det. Jag är även tacksam för alla snälla vänner jag har lärt känna genom föreningen och för alla våra fina minnen tillsammans.

Deneta 2

puss & kram från Deneta <3

Kul och betalt

Idag (Lördag) har jag dömt två matcher i ishockey. Den första matchen var Trelleborg vit VS Trelleborg svart. Och den andra matchen var Lund Giants HC VS Trelleborg svart.

Jag tyckte att det var väldigt roligt eftersom att spelarna lyssnade när jag sa till dom och att de spelade jättebra och schyst mot varandra.

När jag dömmer en match så får jag domarfika efter, och jag får 176 kr per match.

Det tycker jag är roligt.  Det jag  tjänar på att dömma sparar jag, så jag kan få de saker som jag spara till lite snabbare. När jag har dömt ett år så kommer jag att dömma lite äldre och tjäna lite mer.

Nils

/Nils

Basketboll matchen

Hej!

I helgen så spelade jag en basket match mot Eos Lund. Jag tycker att vi kunde ha vunnit med mer skillnad om vi inte var rädda för deras spelare.

I basket så har man fyra perioder och varje period är 10 min lång och när det har gått två perioder så är det halvlek. I början så spelade vi dåligt för Eos Lund har långa spelare (180+cm) och vi var lite rädda. När första halvleken var slut så ledde Eos med 20 poäng skillnad.Men i andra perioden så började vi spela bättre och jag fick spela point guard. Point guard är den spelaren som startar uppspelet och som dribblar mest.

I tredje halvlek så vände vi hela matchen för de spelade jag som best och gjorde massa poäng.

Vid slutet av tredje perioden så blev deras 2 bästa spelare utfoulad och det betyder att de har foulat 5 gånger och får inte spela mer, det är typ som varningar och sen när man har 5 så får man inte spela mer på matchen.I fjärde perioden så började vi ta ledningen och vi vann matchen med fem poängs skillnad.

Jag är ändå nöjd för jag gjorde 23 poäng.  🙂

Milos basket

//Milos

 

Innebandy match

Hej!

Jag har spelat innebandy i ett par år. Mitt lag heter Malmhaug. Idag så spelade vi en match mot Palmstaden. Vi spelar i en tabell med 10 lag. Vi ligger 3:a och Palmstaden ligger 4:a i tabellen så jag vår ganska säker på att vi var jämlika med dem.

Vi samlas alltid ungefär 1 timme innan matchen börjar för att vi ska ha uppvärmning och börja ladda upp inför matchen. Jag spelar  som  vänster forward, idag spelade jag i tredjefemman med Isac och Albert. Vi brukar oftast spela med varandra och jag tycker att vi passar bra tillsammans på planen. Matchen slutade 4-4. Det blev en jämn match om man kollar på siffrorna 4-4, fast vi förde spelet.

 

Palmstaden fick ett par “skitmål”, det var för att vi slarvade för mycket. I innebandy så spelar man 3 gånger 15 minuter. Vi och Palmstaden är jämnlika och det är roligt att spela sånna matcher där det är lite jämnt och spännande.

/Hugo

 

Kategorier

Allmänt (31)
IOH (2)
Kungsparken (1)
NO (4)
Pildamsparken (1)
Rast (1)
SV & SO (10)
Utanför skolan (24)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.