Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/e/b/2/videdalsprivatskolor.se/httpd.www/5b/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375 NO | Klass 7b

NO

Inlägg som har med de naturorienterande ämnena att göra.

World Children Prize

World Children´s PrizeI förra veckan jobbade klassen med WCP på Videdal. Gemensamt med klass 6a var alla eleverna indelade i mindre grupper. Varje grupp arbetade fram en digital berättelse där de tog upp en massa fakta kring de länder som de nominerade är verksamma i men också om själva de nominerade.

Många flitiga elever samarbeta på ett bra sätt och efter att de fått lite extratid kunde alla grupper lämna in en färdig digital berättelse.

Veckan avslutades gemensamt i aulan med röstning. Allra sista bjöds det på tårta för att fira att alla fått utöva sina demokratiska rättigheter.

Tack för en trevlig vecka!

Kemilaborationer

Klassen jobbar nu med kemi och lär sig mer om blandningar och lösningar. För att lära sig mer om detta gör de flera laborationer.Kristallisationsskål med sockervatten Vi har gjort laborationer om blandningarlösningarfiltrering och avdustning. Bilden till vänster är på det sockervatten som nu står och avdunstar för att vi ska kunna se vad som händer i det experimentet. Det tar tid innan vi får fram ett resultat.

Grupparbete i NO

Klassen arbetar med ANT.20130124_100817

För att lära sig mer om ANT (alkohol, narkotika och tobak) och varför man aldrig ska använda dessa jobbar klassen i grupper. Varje grupp ska ta reda på hur tobak och alkohol påverkar kroppen för att bättre förstå varför man ska undvika dem. Gruppen har också valt en sorts narkotika som de fördjupar sig i.

 

För att visa vad de har lärt sig kommer alla grupper sedan att redovisa muntligt inför klassen med hjälp av vars en Powerpoint-presentation.

 

 

2013-01-24 10.07.222013-01-24 10.07.452013-01-24 10.07.32

 

 

 

 

 

Redovisningarna kommer att vara under vecka 5.

Exkursion i Pildamsparken

Som en del av det arbetsområde vi nu jobbar med skulle vi undersöka vilka djur som naturligt lever i vår närhet. Den bästa närhet vi har när det gäller växt- och djurliv är just Pildamsparken. Att vara uti i Pildamsparken är bra av flera anledningar just nu eftersom de också läser om Malmös historia.

Idag var vi i parken för att undersöka vilka växter och vilka djur där fanns.

Eleverna dokumenterade vad de hittade med hjälp av sin mobilkamera och ska sedan använda de bästa bilderna till sin plansch där de presenterar all sin kunskap om arbetsområdet.

 

Kategorier

Allmänt (31)
IOH (2)
Kungsparken (1)
NO (4)
Pildamsparken (1)
Rast (1)
SV & SO (10)
Utanför skolan (24)

WP Cumulus Flash tag cloud by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.