Skolidrottsföreningen

En skolidrottsförening är en förening vars mål är att erbjuda enkla och roliga aktiviteter för barn/ungdomar efter skoltid. Fokus ligger på att alla ska kunna vara med, röra på sig och ha kul. Föreningen drivs av en styrelse som består av ungdomar från årskurs 8 – 9. Det är styrelsen som bestämmer vilka aktiviteter/utflykt som erbjuds. Varje aktivitet leds av ungdomar från årskurs 8-9. Vid varje aktivitet finns det alltid ett vuxenstöd som har jour om det skulle hända något.

Historik:
2015. Vide Priv Skol IF startar upp, Vi har under detta år 2-3 aktiviteter i veckan, alltifrån Stim och Stoj till en Champions League turnering i fotboll. Vi anordnar även ett disco och en kulturafton samt åker och tittar på MFFs hemmapremiär i Allsvenskan.

2016. Under detta år tar vi ännu ett kliv, vi ansöker om större projekt och får en annan budget att arbeta med. Vi fortsätter med våra 2-3 aktiviteter under veckorna. Vi har även detta år ett större integrationsprojekt med en annan skola, och ordnar bland annat en dag i parken med olika aktiviteter. Vi åker och träffar MFF spelare och ser även en match. Ledarna åker även på en skidresa, samt att vi anordnar två disco och den återkommande kulturaftonen. Vi är numera också en blogg, konto på Instagram och Facebook sida. Vuxenstödet fick även detta år ett ledarskapspris för sitt engagemang och utveckling av föreningen på idrottsgalan (Skånes Idrottsförbund) samt att även föreningen blev belönad för sitt arbete. Efter läsårets slut så fick även fyra elever förtroende för att fortsätta sitt arbete inom Skånes skolidrottsförbund.

2017. Vi har nu vuxit ytterligare och vi är en av de största skolföreningar i Skåne, sett till aktiviteter och medlemmar. Projekt som vi bedriver i nuläget är samarbete med två andra skolor, samt skidresa och en kommande utflykt för lågstadiebarnen/fritids. Vi har även haft en stor fotbollsturnering för klass F-3 där samtliga föräldrar njöt av bra fotboll och hembakat. Under Halloween så anordnade vi även ett disco. Till våren kommer det också bli en stundande klasskamp för åk 4-6 där vi avslutar gemensamt på ett äventyrsbad, och vinnande klass får även en biokväll. För några elever blir det även att besöka MFF och titta på match och arrangera FIFA turnering för klass 5-9.
Grunden till en levande skola är gemenskap där alla kan bidra på sitt sätt och där alla elever är välkomna till aktivitet utan krav på prestationer. Ledarna som driver föreningen får alla utbildningar, alltifrån Unga leder unga till integrationsutbildningar. Utbildningarna och möjligheterna är oändliga för ledarna, och visionen är att det hela tiden ska fyllas på med nya ledare underifrån. Att åldersintegrera elever/ledare är guldvärt för en skolverksamhet i mån om förebilder och att alla möter varandra med respekt och med entusiasm.

Ansvarig lärare är Martin Andersson.